ΑΓΣ Καλαβρύτων: 53 χρόνια σταθερής ανοδικής πορείας

0
70


Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες , η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων παρουσία τακτικών και προαιρετικών μελών.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Παύλος Σατολιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο, το Εποπτικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Υποδιευθυντής κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος και ο Ορκωτός Λογιστής κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, έκαναν αναλυτική παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών στοιχείων χρήσεως 1/1/2017 έως 31/12/2017, που δείχνουν ότι ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2017, ανήλθε σε 26.257.360 ευρώ, με το σύνολο του πλεονάσματος- κέρδους, να είναι 2.285.430 ευρώ προ φόρων.

Όπως επισημάνθηκε, το πλεόνασμα δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά είναι αποτέλεσμα, μιας σταθερής πορείας επί 35 χρόνια με τις τιμές αγοράς του γάλακτος στους κτηνοτρόφους να είναι υψηλές, με την μέση τιμή στο πρόβειο 1,04€ και στο ΓΊΔΙΝΟ 0,63€, αρκετά πάνω από ό,τι στην υπόλοιπη αγορά.

Η ποσότητα αιγοπρόβειου γάλακτος που συγκεντρώθηκε, το 2017, ανήλθε στους 20.000 τόνους περίπου. Η παραγωγή έφτασε τους 4.300 τόνους για την βαρελίσια ΦΕΤΑ ΠΟΠ, το γίδινο τυρί, την ΦΕΤΑ ΠΟΠ δοχείο παράλληλα με τα υποπροϊόντα- ξηρή μυζήθρα, γιαούρτι, Αφίρι, Ανθότυρο βούτυρο- αλλά και της συσκευασμένης ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ 400 γρ.

Αναφορά έγινε και στις εξαγωγές, οι οποίες στης ΗΠΑ έφτασε τους 100 τόνους περίπου, ενώ η Διοίκηση επανέλαβε ότι θα επιχειρήσει αύξηση του μεριδίου της στις διεθνείς αγορές.

Τέλος στην τακτική συνέλευση συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν την πορεία του Συνεταιρισμού. 

The post ΑΓΣ Καλαβρύτων: 53 χρόνια σταθερής ανοδικής πορείας appeared first on ypaithros.gr.Source link

قالب وردپرس

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here